Koti

5 tapaa pitää laattalattiasi näyttävinä koko ajan

Jos sinulla on kotonasi laattalattiat, tiedät kuinka vaikeaa niistä on huolehtia. Ne eivät vain näytä kauniilta, ellet tee työtä, joten keskustelemme muutamista asioista, joita voit tehdä, jotta ne näyttävät upeilta koko ajan.

Ole varovainen marmorilattioiden kanssa

Jos kodissasi on laatoitettu marmorilattia, olet onnekas, koska se näyttää kauniilta, mutta se pysyy sellaisena vain, jos teet kaikkesi auttaaksesi sitä säilyttämään kiiltonsa. Nopea pieni asia, josta haluaisin varoittaa, on pidättäytyä käyttämästä liikaa pesuainetta lattioiden puhdistamisen aikana. Se puhdistaa ne ja se myös himmentää marmoria ajan myötä, joten jos haluat helpon ja toimivan ratkaisun, käytä veteen sekoitettua astianpesusaippuaa.

Rasvasta eroon pääseminen

Rasva yhdestä maailman hauskimmista asioista, etkä halua antaa sen alkaa kerääntyä laattalattiallesi. Riippuen siitä, missä he ovat, tämä voi tapahtua melko helposti, mutta on loistava tapa päästä eroon kaikesta ennen kuin siitä tulee liian ongelmallista. Ota vain valkoviinietikkaa ja sekoita se lämpimään veteen ja aloita sitten levittäminen lattiallesi. Tämä vain osoittaa sinulle jälleen kerran, että etikka voi todella tehdä noin miljoona eri asiaa.

Vaihda rikkoutuneet laatat

Kun kävelet ympäriinsä, saatat löytää halkeilevan laatan, joten miksi et vain ota sitä pois ja vaihda se uuteen? Lupaan, että pystyt tekemään sen itse, kunhan sinulla on tarvittavat työkalut ja se ei kestä kauan, ja lisäksi säästät paljon rahaa, koska työntekijät eivät ole halpoja. Ottaisin vanhan laatan pois vain, jos se olisi vaarallinen terävän reunan vuoksi tai jos se oli näkyvällä paikalla kodissasi ja se pilaisi huoneesi ilmettä.

Tee laastistasi upean näköinen

Ei kestä kauan, kunnes laattojen välissä oleva laasti alkaa värjäytyä, ja kun se alkaa tapahtua, haluat puhdistaa laastiviivat mahdollisimman pian. Voit tehdä sen sekoittamalla ruokasoodaa veteen ja harjaamalla laattojen väliin vanhalla hammasharjalla. Jos mitään ei irtoa vaikka kuinka kovaa hankaat, sekoita ruokasooda sen sijaan valkoviinietikkaan ja anna sen olla siellä tunnin ajan, ennen kuin alat hyökätä sitä uudelleen hammasharjalla.

Lakaise ja imuroi säännöllisesti

Ennen kuin aloitat hulluksi raskaan mopin kanssa, varmista, että lakaisit tai imuroit aina laattalattiasi, jotta kaikki irtonaiset terävät tavarat pääsevät pois. Lian painaminen voi itse asiassa naarmuttaa laattojasi, ja tiedän, että et halua sen tapahtuvan vain siksi, että päätit, että on aika puhdistaa ne. Sinun ei tietenkään tarvitse tehdä tätä joka päivä, mutta yritä antaa heille nopea lakaisu muutaman kerran viikossa ja tee se aina ennen kuin yrität hankaa ne puhtaaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *